Contact

Bezoekadres:

Brinkgreverweg 130

7413 AG Deventer

T: 038-447 04 87
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
24/7 op 06-107 42 212

Postadres:

Flessenbergerweg 40

8191 LK Wapenveld

 

Jongeren wachten lang op verplichte therapie

Door lange wachtlijsten voor geestelijke gezondheidszorg voor jeugd, bureaucratie en bezuinigingen moeten jongeren vaak lang wachten op verplichte therapie. De wachttijd loopt soms zelfs op tot een jaar.

Lees het hele bericht

Bron: Volkskrant.nl

Herhaling weerbaarheid en BHV afgerond

Vorige week hebben wij de laatste cursusdag van een reeks van 7 afgerond. Alle medewerkers van Interim 24/7 zijn weer geschoold in agressiepreventie, weerbaarheid en BHV.

De weerbaarheid wordt verzorgd door Hart Training. Het is prachtig om te zien hoe deze bevlogen mensen, van de werkvloer, een nieuwe methode hebben ontwikkeld. De nadruk ligt op het vergroten van kennis en het deescalerend werken. Mocht het onverhoopt toch noodzakelijk zijn, dat er fysiek ingegrepen moet worden, dan kunnen zij dit op een humane manier met twee personen doen. Dit komt uitstekend overeen met de visie van Interim 24/7 en de ontwikkelingen in de zorg.

Er zijn vele soorten trainingen beschikbaar op dit moment. Wij hebben ervaring met alle gerenomeerde trainingen, maar HART is toch verreweg de beste. Maatwerk en innovatief!

Lg HART 1-def-272x300

Onderzoek afbouw antipscychotica

Waarom is het voor veel mensen met een verstandelijke beperking moeilijk om het gebruik van antipsychotica af te bouwen? Onderzoekers, uit de vakgroep Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten, van het Erasmus MC gaan dit onderzoeken.

Voor het uitvoeren van het onderzoek wordt samengewerkt met Abrona, Amarant en Ipse Bruggen.

Lees hier het hele bericht

Bron: Zorgvisie